O Nama

UrbanDOG školica za edukaciju (obuku) vlasnika i učenje njihovih pasa nastaje krajem 2016. godine. Od tada kroz nju je prošlo, različite radionice, nešto više od 100 pasa sa svojim vlasnicima, od kojih su neki još uvek sa nama spremajući se za takmičenja u radu ili za ispite po nekom od  programa po međunarodnom pravilniku za upotrebne pse FCI (Federation Cynologique Internationale) ili nacionalnom porgramu za rad KSRS (Kinološki savez Republike Srbije).

Šta nas čini posebnim

Šta vrednujemo i u šta verujemo

Naša vizija je da kroz elementarno školovanje / obuku vlasnika i pasa proširimo i podignemo znjanje prosečnog vlasnika psa, omasovimo bavljenje različitim sportovima sa psima koji su u više poslednjih decenija zastupljeni u razvijenim kinološkim zemljama (Belgija, Holandija, Nemačka, idr.)

I na taj način, putem sporta sa psima (kako rasnim, tako i mešancima), utičemo na povećanje svesti o psima kao životinjama, o moralnom odnosu prema istima, o društveno prihvatljivom, odgovornom ponašanju vlasnika, indirektno na uzgoj pasa, afirmativan odnos prema mešancima.

Naša strast prema školovanju / obuci pasa, znanje, iskustvo i konstantno usavršavanje (posete različitim seminarima u inostranstvu, različitim treninzima i školama za obuku pasa za različite namene istih) je jedna od stvari koja nas izdvaja od ostalih.

Naša želja, cilj je da jasno, precizno, nedvosmisleno naša znjanja prenesemo polaznicima naših radionica i njihovim članovima porodice, bez ulepšavanja istine, kako bi se ostvario maksimum iz potencijala koji njihovi mezimci imaju, da li oni želeli samo psa sa društveno prihvatljivim ponašanjem sa kojim mogu svakodnevno bezbrižno da provode vreme ili da učestvuju u nekom od sportova sa psima i na taj način se zabavljaju.

Zašto baš nas treba da izaberete

Posvećenost

Znanje

Odgovornost

Verujemo da svaki pas, bez obzira da li je rasan ili mešanac, može da se nauči elementarnim stvarima, da njegovo ponašanje bude društveno prihvatljivo.

Naše verovanje zasnivamo na do sada nama dostupnim činjenicama, naučnim saznanjima, našem iskustvu. Prosečan vlasnik zaboravlja da je pas pre svega životinja, pa onda tek pas, pa potom pripadnik neke rase koju je „napravio“ čovek i taj isti čovek se bavi selekcijom i uzgojem određene rase sa više ili manje znanja o naslednim osobinama istih, pa tek onda taj neki naš mezimac.

Principi školovanja / obuke psa u načelu su isti za sve rase pasa / mešance, bez izuzetka. Verujemo, poštujemo, vrednujemo da svaki vlasnik, ako školovanje / obuku psa doživi kao izazovnu igru, zabavu, može postići sa svojim psom elementarnu poslušnost i imati istog sa društveno prihvatljivm ponašanjem.

Dresura Pasa Cena

Šta naši klijenti kažu o nama?

U školici Urban DOG, Srđan je pre početka treninga bio izrazito strpljiv sa mnom, pun razumevanja i voljan da podeli hrpu saveta. Tokom početne obuke, a i sad na naprednoj, ostao je dosledan tome da svakoj vežbi priđe sistematično, da bude precizan, direktan i posvećen. Verujem da smo svi mi koji smo prošli obuku posle nje okuraženi, u mnogome rasterećeni i sposobni da učvrstimo svoju vezu sa ljubimcima i da još više cenimo njihov karakter i stepen poslušnosti koji razvijaju. A što se pasa tiče - oni jedva čekaju prvu sledeću priliku da se najedu svojih omiljenih poslastica dok pokazuju šta sve umeju i znaju.
Jelena Šaranović
Za časove dresure u školici UrbanDOG odlučili smo se zato što smo usvojili kucu koja je u tom momentu imala već oko devet meseci. Kao mama dve male devojčice bilo mi je važno da imamo psa koji će da nas “uvek” sluša. Obuke znaju da budu naporne u smislu da ne ide baš sve iz prve i odmah, ali Srdjan je imao toliko podrške, razumevanja za mene i moju decu. Stvari je ponavljao bezbrojano puta i u svakom momentu je bio na raspolaganju kad god nam je bila potrebna pomoć.
Ana Jelačić
UrbanDOG škola je sjajana! Meni je pohadjanje puno pomoglo da razumem svog psa, da naučim kako da komuniciram sa njom i kako da vreme koje provedemo zajedno bude zabavno i relaksirajuće i za mene i za nju. Naučile smo kako da me poštuje, ali ne da ima strahopoštovanje, da me sluša, ali ne sa strepnjom. Kroz igru i vežbe smo učvrstile vezu izmedju nas i stvorile odnos pun poverenja.Prezadovoljna sam jer ovakva vrsta dresure nije fokusirana na odredjenog psa, već znanje koje se stiče je primenliivo uvek i sa bilo kojim psom. Sve pohvale i preporuke! 
Ana Ciganović
Imam samo reči hvale za škloicu UrbanDOG i Srđana i način na koji pristupa radu sa psima, ali što je važnije i vlasnicima. Vrlo je posvećen tome što radi, ima mnogo iskustva i trudi se da to prenese na vlasnika psa. Atmosfera na treninzima je uvek vesela, ali radna, i stalno se može napredovati. Svi koji žele da poboljšaju odnos sa svojim psom, i da nauče kako da pristupe dresuri, treba da se prijave na neki od kurseva koji se nude.
Andrea Plačkov
DO DANAS*

Do sada smo održali treninge preko 270 klijenata sa psima širom Srbije i Evrope.

Mi učimo vlasnike pasa kako da uče svoje pse i imaju srećniji život sa ljubimcem!

Kontaktirajte nas